Pár baráttal össze szoktunk ülni, amolyan főzős dumálós estre, végre terítékre került a VAD! Az egész teljes improvizáció szüleménye lett, így utólag azt mondom, egész jó lett elsőre, de bánhattam volna bátrabban is a fűszerekkel!
Ami kell hozzá!
-1-1,5kg szarvas szűz
-kb 12 szelet bacon (Hús méretétől függ)
-7 gerezd fokhagyma (Több is lehetett volna! :))
-1 jó marék boróka bogyó
-Só
-Bors meg még egy kevés durvára őrölt is!
-Vörösbor
Ahogyan csináltam, mint egy amatőr, lehet pár szaki agyvérzést kap tőle!
Jól hártyázd le a húst, hogy ne rántsa majd össze elkészítésnél!
Mehet egy lábosba, sóval, borssal, egész (ketté vágott) fokhagymával, és egy jó marék borókabogyóval! Utólag azt mondom, mehet bele pár deci vörösbor is! Lassú tűzön főztem 2 órát! Lehet nem kellett volna, de féltem, hogy nem fog megsülni, és szűkös volt az idő! De ezt a szakik jobban tudják!
2 óra rotyogtatás után lekapcsoltam a tűzhelyet, és még kb 4 órát hagytam állni a lében!
Jöhet a tepsi, burva borssal csináltam egy lightos kérget a húsra, majd betekertem baconbe! Lefedtem alufóliával, és már mehtett is a 200 fokra előmelegített sütőbe “salú-fölű” 🙂 , 1 órára! Ja, és a leszűrt levéből mellé szórtam a fokhagymát, és a borókabogyót!
Fólia le, és már csak locsolgattam vörösborral, kb még fél órá!
Na! Egyetek egy jót! Akármivelbármivel, mi szték krumplival toltuk! Dobjatok mellé még egy kis barna mártást, vagy áfonya lekit, esetleg pároltkáposztát! Meeee igényli! 😀
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: