Nos nézzük!
Összeszedem gondolataimat, így kép még nem lesz, de majd igyekszem pótolni.
Tehát kezdődjék emlékezetből, már ha nem csal, márpedig elég szita.
Első próbálkozás egy sütőtökkel esett meg.
Akkor vegyünk 1 közepes sütőtököt (sonkatök)
kb. 30-40 dkg darálthúst
só, bors (lehet cayenne-i, ha valaki szereti a csípőset)
és fahéj 🙂 ízlés szerint!!!
Kevéske füstölt sajt, vagy SOK! 🙂 Mert a sajtból sosem elég!!!
Kapard ki a tök belsejét, csak úgy ímmel-ámmal, mert majd megy bele a darálthúsba. (de akár a rizsbe is keverhető, ha azt szánjuk köretnek)
A darált húst kissé megpirítjuk, fűszerezzük, esetleg kevés mézet csurgatunk hozzá, de a fahéjtól amúgy is édeskés lesz! Tömd ki vele a tököt, aztán takard be a reszelt füstölt sajttal és már sülhet is! (sajtot lehet keverni a töltelékbe is) Elkerülvén hogy páncélos legyen a végeredmény, sajt nélkül kezd el sütni, azt csak a vége előtt rakd rá! Mondjuk úgy a hamvasztás utolsó 10-15 percére!
Sajnos nem tudom hány fokon meddig sütöttem, elég rég volt az eset, nézzétek el nekem, és hogy mi az étel neve, hát adjatok neki valamit! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: